Over ons

Ons verhaal

In Nederland zijn er steeds meer mensen die moeite hebben om in de samenleving te participeren. Dit kan zijn op het gebied van werk, maar ook op het gebied van het leggen van contacten met anderen. Daarnaast zijn er groepen die tijdelijk aan de kant staan door een langdurige ziekte. Daartussen zitten mensen die graag ambachtelijk bezig willen zijn. MijnGilde is een atelier waar passie of grote interesse voor ambachtelijke werkzaamheden, zoals breien, haken, naaien, borduren en tekenen een grote rol spelen.

Wij bieden een plek waar mensen om verschillende redenen in een respectvolle en aangename sfeer aan de slag gaan met kleding en woonaccessoires. Het zijn producten waar je trots op kunt zijn en ze worden met liefde gemaakt. Deze artikelen worden verkocht via een webwinkel en diverse beurzen of fairs.

Onze producten zijn zoveel mogelijk gemaakt van hergebruikte en duurzame materialen. Bij hergebruik kun je denken aan knopen, garens, wol, ritsen etc. Bij het gebruik van nieuwe materialen kijken we of het materiaal ecologisch is verbouwd. Zo dragen wij ons steentje bij aan een schonere wereld.

Veel mensen met hand/pols- of armklachten vinden het lastig om de fysio oefeningen thuis vol te houden. Deze oefeningen zijn vaak saai, terwijl ze wel belangrijk zijn voor het herstel. Bij ons kun je op een leuke, zinvolle en gezellige manier werken aan je herstel. Wij werken samen met een fysiotherapeut van Spectrum Leeuwarden.

 Indien nodig is er bij MijnGilde ook aandacht voor het opbouwen van dagritme, arbeidsfitheid, werkervaring, stressreductie, motoriek, zelfvertrouwen, opbouwen eigen netwerk, eigen regie en werkoriëntatie. Hierbij werkt MijnGilde nauw samen met Ans van den Berg; een loopbaan- en arbeidscoach van Verdienstelijk.

ONTSTAAN

Gea Dames is Gemeenteraadslid voor het CDA in Leeuwarden en oprichter van MijnGilde. Gea kenmerkt zich door een enorme drive die ze heeft om sociaal betrokken te zijn en nieuwe initiatieven te starten op maatschappelijk gebied. Naast MijnGilde zet Gea zich in voor haar vierde raadsperiode op rij.
In de afgelopen jaren heeft Gea zich met name gericht op: drie decentralisaties, jeugd en onderwijs, WMO, dorp en wijkenbeleid, armoedebeleid, werk en inkomen.

Mede door de voortrekkersrol van Gea zijn er een aantal bijzondere initiatiefvoorstellen geschreven en uitgevoerd. Denk hierbij aan: het opstarten van de Kinderraad, vernieuwd armoedebeleid en het Respijthuis voor zorgvragers en mantelzorgers.

Na jarenlange ervaring in de Gemeenteraad is bij Gea de drang ontstaan om zelf iets op te starten, waar haar kennis en interessegebieden samenkomen. MijnGilde is hiervan het resultaat.

“Samen met onze vrijwilligers ben ik van plan om MijnGilde écht op de kaart te zetten. Ik heb er ontzettend veel zin in en kijk er naar uit om met veel nieuwe mensen samen te werken.”

Gea Dames