Over ons

Ons verhaal

In Nederland zijn er steeds meer mensen die moeite hebben om in de samenleving te participeren. Dit kan zijn op het gebied van werk, maar ook op het gebied van het leggen van contacten met anderen. Daarnaast zijn er groepen die tijdelijk aan de kant staan door een langdurige ziekte of aandoening. Daartussen zitten mensen die graag ambachtelijk bezig willen zijn. MijnGilde is een atelier waar passie of grote interesse voor ambachtelijke werkzaamheden, zoals breien, haken, naaien, borduren en tekenen een grote rol spelen.

Wij bieden een plek waar mensen om verschillende redenen in een respectvolle en aangename sfeer aan de slag gaan met kleding en woonaccessoires. Het zijn producten waar je trots op kunt zijn en ze worden met liefde gemaakt. Deze artikelen worden verkocht via instagram, onze webwinkel en bij MijnGilde op locatie.

Onze producten zijn zoveel mogelijk gemaakt van hergebruikte en duurzame materialen. Bij hergebruik kun je denken aan oude kleding. garens, knopen en stoffen. Bij het gebruik van nieuwe materialen kijken we of het materiaal ecologisch is verbouwd. Zo dragen wij ons steentje bij aan een schonere wereld.

Veel mensen met hand/pols- of armklachten vinden het lastig om de fysio oefeningen thuis vol te houden. Deze oefeningen zijn vaak saai, terwijl ze wel belangrijk zijn voor het herstel. Bij ons kun je op een leuke, zinvolle en gezellige manier werken aan je herstel. Wij werken samen met een fysiotherapeut van Spectrum Leeuwarden.

 Indien nodig is er bij MijnGilde ook aandacht voor het opbouwen van dagritme, arbeidsfitheid, werkervaring, stressreductie, motoriek, zelfvertrouwen, opbouwen eigen netwerk, eigen regie en werkoriëntatie. Hierbij werkt MijnGilde nauw samen met Ans van den Berg; een loopbaan- en arbeidscoach van Verdienstelijk.

ONTSTAAN

Gea kenmerkt zich door haar enorme drive die ze heeft om sociaal betrokken te zijn en nieuwe initiatieven te starten op maatschappelijk gebied. In de afgelopen 16 jaar als gemeenteraadslid heeft zij zich met name gericht op de drie decentralisaties, jeugd en onderwijs, WMO, dorp- en wijkenbeleid, armoedebeleid en werk en inkomen. Dit heeft haar veel inzicht gegeven op het gebied van kwetsbare mensen.

Mede hierdoor heeft zij MijnGilde opgericht. Een sociale en duurzame onderneming die zonder winstoogmerk zich inzet om kwetsbare mensen een plek te bieden in onze samenleving. MijnGilde is een sociaal atelier waar ontmoeting, respect, leren en duurzaamheid een leidende factor zijn. Mensen staan centraal, ieder mag zijn wie hij is.

Gea is afgestudeerd docent Textiele Werkvormen en Gezondheidskunde. Daarnaast is zij in 2019 afgestudeerd als life coach.

“Samen met onze vrijwilligers ben ik van plan om MijnGilde écht op de kaart te zetten. Ik heb er ontzettend veel zin in en kijk er naar uit om met veel nieuwe mensen samen te werken.”

Gea Dames